Overstapkosten hypotheek omlaag

Minister De Jager wil de overstapkosten van hypotheek omlaag brengen. Dit wil hij doen d.m.v. een nieuw pakket maatregelen om de overstapkosten van hypotheken omlaag te brengen. Deze worden in de rest van dit artikel benoemd en uitgelegd.

Overstapkosten hypotheek omlaag
Ten eerste mogen banken geen extra kosten meer in rekening brengen als bezitters van huizen naar een andere hypotheek verstrekker willen gaan. Dit is de belangrijkste maatregel en zal de overstapkosten van hypotheekverstrekker 1 naar hypotheekverstrekker 2 het sterkst doen dalen. Het is deze regel die de overstapkosten voor hypotheek altijd vrij duur hebben gemaakt.

Jan Kees De Jager

Jan Kees De Jager

Verder krijgen huizenbezitters meer bedenk tijd van de banken. Ze krijgen namelijk minimaal drie maanden van te voren, dus voordat de rentevasteperiode afloopt te horen wat het nieuw aanbod van de bank is. Vaak krijgen de huizenbezitters nu nog maar enkele weken wat het moeilijk maakt om betere alternatieven te zoeken voor hun huidige hypotheek. Huizen bezitters krijgen zo meer tijd om naar andere banken te gaan en alternatieven te vinden voor hun huidige hypotheek. Ze hebben meer tijd om de beste hypotheek te kiezen. Het gevolg voor de markt is dat de goedkoopste alternatieven het populairst zullen worden omdat huizenbezitters de kans krijgen deze te vinden. Concurrerende banken moeten mee gaan met deze prijzen en dus zal dit zorgen voor lagere overstapkosten voor uw hypotheek maar ook het aanbod dat u krijgt van uw bank zal beter zijn.

Voordeel
Voor de consument zijn deze nieuwe ideeën om de overstapkosten van hypotheek omlaag te brengen voordelig. Er was al lange tijd roep om deze regels en nu gaan ze hopelijk ook in vervulling. Natuurlijk is het nog niet zeker hoe de regels er precies uit komen te zien, maar zeker is dat overstapkosten hypotheek omlaag zullen gaan.

Nadeel
Er is voor de consumenten geen nadeel aan het verlagen voor overstapkosten hypotheek, maar voor de banken/hypotheekverstrekkers natuurlijk wel. Zij zullen minder winst maken en uiteindelijk zal er dus meer geld bij de consumenten komen te liggen en minder bij de banken, al is er nog genoeg ruimte over voor de bank om ook met overstapkosten hypotheek die omlaag gaan geld te verdienen dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.

Geplaatst in Hypotheek, Overig Financieel
Tags: ,

Categorieën

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld