Neutrale BKR notering

Wilt u een hypotheek ondanks een BKR notering? Dat hoeft geen probleem te zijn, mits het om een neutrale notering gaat. Een ieder die in Nederland een willekeurig krediet afsluit krijgt een notering bij het BKR, pas bij een negatieve notering brengt dat vervelende gevolgen met zich mee.

Type BKR notering

U kunt een hypotheek ondanks BKR afsluiten, indien er sprake is van een neutrale notering. Er is dan geen sprake van een betalingsachterstand of een probleem. Zodra u in de financiële problemen komt kan een kredietverstrekker besluiten het BKR te vragen een negatieve notering bij uw naam te plaatsen. Het gaat dan om een A-codering, waarbij er 4 verschillende klassen bestaan. Onafhankelijk van de klasse is het haast onmogelijk om een hypotheek aan te vragen op het moment dat er sprake is van een negatieve BKR codering.

Neutrale notering voor creditcard

Stel dat u bijvoorbeeld een creditcard aanvraagt, dan gaat u daarmee eigenlijk een krediet aan. Indien u maximaal €1.000 per maand op krediet kunt kopen betekent dit voor de hypotheek dat u deze extra maandlast dient te kunnen dragen. Het BKR noteert het krediet en geeft dit door aan de hypotheekverstrekker, zodra men daarom vraagt. In de praktijk betekent dit dat de hypotheek die u kunt afsluiten ongeveer €1.000 lager uit zal vallen. Zolang u de kredieten netjes op tijd afbetaalt is er niets aan de hand en kunt u een hypotheek ondanks BKR aanvragen en afsluiten.

Hypotheek aanvragen en afsluiten

Op het moment dat u een hypotheek gaat aanvragen zal de hypotheekverstrekker een kredietcheck op u uitvoeren. Dit betekent dat men contact opneemt met het BKR, om de gegevens omtrent uw kredietsituatie op te vragen. Het BKR zal aangeven of er sprake is van een notering en of deze neutraal of positief is. Betaalt u uw kredieten netjes op tijd af, of staat u nooit rood op uw betaalrekening? Dan bestaat er geen probleem en kunt u de hypotheek ondanks BKR gewoon aanvragen en afsluiten. Is er sprake van een negatieve codering? Dan zal de bank hier kritisch naar kijken en kunt u waarschijnlijk geen hypotheek afsluiten.

Geplaatst in Geen categorie, Overig Financieel

Categorieën

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld