Lening met onderpand

Een lening met onderpand is recentelijk een minder populaire vorm van lenen geworden. Lenen met onderpand is namelijk sterk afhankelijk van de waarde van het onderpand en in de huidige economische malaise in wereld zijn veel van de onderpanden minder waard geworden. Daarom worden er ook minder leningen met onderpand verstrekt.

Werking van een Lening met Onderpand
Een lening met onderpand is echter nog steeds een vorm die veel wordt gebruikt en vooral in de toekomst als het beter gaat weer veel van zich zal laten horen in de financiële markt. Een lening met onderpand werkt als volgt. U leent een bepaald bedrag, daarvan koopt u een product of dienst. U moet dan wel iets in onderpand geven want verkocht kan worden mocht u de lening met onderpand niet af kunnen betalen. Stel dat dit het geval is. Dan wordt uw onderpand dus bijvoorbeeld uw bedrijf in de verkoop gedaan door de bank en als er geld over is nadat uw schuld is afbetaald dan krijgt u dit restbedrag terug.

Twee vormen Lening met Onderpand
Er zijn twee vormen van lenen met onderpand. U kunt of een lening afsluiten en wat u met dat geld koopt als onder pand gebruiken. U koopt een auto met een lening met onderpand, deze auto dient vervolgens ook als onderpand. U kunt alleen geen dienst als onderpand gebruiken dus stel dat u rijlessen neemt wat 2000 euro kost dan moet u iets anders als onderpand geven. Dit wordt ook wel een extern onderpand genoemd. Het eerste voorbeeld is een intern onderpand. Beide vormen behoren dus tot lenen met onderpand. De bank prefereert de eerste vorm waarbij de bank zeker weet dat er een onderpand is gelijk aan de verschafte lening. Deze lening met onderpand komt dan ook veel vaker voor dan de externe lening met onderpand.

Zoekt u een dergelijke lening met onderpand dan kunt u dit ook op het internet doen. Zoek eens naar websites of advertenties die een dergelijke lening aanbieden. Er zijn er namelijk genoeg te vinden op internet.

Geplaatst in Geld lenen
Tags:

Categorieën

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld