Hypotheek zonder BKR

Een hypotheek aanvragen zonder dat er een BKR toetsing zal plaatsvinden is zeer moeilijk. Ook de hypotheek verstrekkers die genegen zijn om een hypotheek te verstrekken ondanks dat er sprake is van een BKR registratie zal toch een toetsing uitvoeren bij het Bureau Krediet Registratie. Dit vooral om de zwaarte van de BKR notering te weten.

Als een hypotheekverstrekker aangeeft dat er een hypotheek kan worden verstrekt zonder BKR dan is het aan te raden om de voorwaarden van een dergelijke hypotheek te bekijken, want deze zijn meestal nadeliger dan als er wel een toetsing wordt uitgevoerd bij het Bureau Krediet Registratie. In dit artikel zal er meer informatie worden gegeven over de mogelijkheden om een hypotheek zonder BKR te verkrijgen en worden er ook alternatieve mogelijkheden aangereikt.

Hypotheek zonder BKR
Een hypotheek zonder BKR, waarbij er dus geen toetsing heeft plaatsgevonden zal vaak tegen bijzondere strenge en nadelige voorwaarden worden verstrekt om het risico voor de hypotheekverstrekker te beperken. Dit betekent vaak dat er een veel hoger dan gemiddeld rentepercentage wordt gevraagd als u een hypotheek zonder BKR toetsing wilt, waardoor de maandlasten in verhouding tot een reguliere hypotheek veel hoger uitvallen. Bovendien zal er bij een achterstand in de aflossing van de hypotheek veel eerder worden ingegrepen met alle gevolgen van dien. Het is dan ook aan te raden om zeer zorgvuldig af te wegen of er een aanvraag wordt gedaan voor een hypotheek zonder BKR of dat er weloverwogen wordt gekozen om het er op te wagen en een hypotheek met BKR toetsing aan te vragen. Hebt u een lichte BKR Codering dan raad ik het u meteen aan om het laatste te doen, dus een Hypotheek met BKR toetsing, dit is vaak veel voordeliger.

Kenmerken hypotheek zonder BKR
Om meer duidelijkheid te verschaffen in de mogelijkheden met betrekking tot een hypotheek zonder BKR en de alternatieven zullen hieronder een aantal kenmerken op een rij worden gezet.

  • Ook bij het aanvragen van een hypotheek zonder BKR is het handig om vooraf een aantal punten duidelijk te hebben, waarbij men onder meer kan denken aan het gewenste hypotheekbedrag, maar ook aan de mogelijkheden met betrekking tot de rente en de gewenste hypotheekvorm.
  • Gelet op de strengere voorwaarden van de hypotheek zonder BKR waarbij er geen toetsing zal plaatsvinden is het toch aan te raden om eerst te proberen een hypotheek aan te vragen waarbij er ondanks de BKR registratie toch een mogelijkheid bestaat om hypotheek te krijgen en waarbij er wel een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie zal plaatsvinden.
  • Als de voorgaande opties op niets zijn uitgelopen dan kunt u altijd nog op zoek gaan naar een hypotheek zonder BKR. Het is wel van belang om te realiseren dat er dan een gegronde reden is waarom de hypotheek is afgewezen en dat er wordt overwogen of er wel aan de verplichtingen van een hypotheek zonder BKR kan worden voldaan om financiële problemen in de toekomst te voorkomen.
Geplaatst in Hypotheek, Hypotheek BKR, Hypotheek Ondanks BKR
Tags: , ,

Categorieën

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld