Hypotheek afsluiten ondanks BKR

Een hypotheek afsluiten ondanks BKR lijkt op het eerste zicht een onmogelijke opdracht, maar dat is tegenwoordig absoluut niet langer het geval. Sterker nog, tegenwoordig bestaan er in Nederland heel wat financiële instellingen die zich hebben gespecialiseerd in het verstrekken van hypothecaire leningen aan mensen die over een BKR codering beschikken. Hoewel er dus ongetwijfeld mogelijkheden bestaan om een hypotheek af te sluiten met een BKR codering is het nog maar zeer de vraag of dit wel verstandig is. We proberen samen met u in dit artikel een antwoord te vinden op deze toch wel belangrijke vraag.

Hoe een hypotheek afsluiten ondanks BKR?
De eerste vraag die u zich ongetwijfeld stelt is hoe u een hypotheek kunt afsluiten ondanks een BKR codering. Eigenlijk bestaan er verschillende antwoorden op deze vraag. Allereerst kunt u bijvoorbeeld met een Nederlandse bank rond de tafel gaan zitten. Deze bank zal een toetsing uitvoeren bij het BKR. Het resultaat van deze toetsing zal samen met uw financieel vermogen bekeken worden om uit te maken of u al dan niet over de mogelijkheid beschikt om een grote financiering onder de vorm van een hypotheek af te betalen. Het is namelijk één ding om een hypothecaire lening toegekend te krijgen, maar deze ook daadwerkelijk afbetalen is vaak nog een heel ander verhaal. Wanneer een bank niet bereid is om u te voorzien van een hypothecaire lening kunt u er voor kiezen om uit te wijken naar andere financiële instellingen. Lang niet iedere Nederlandse financiële instelling die over de mogelijkheid beschikt om een hypotheek te verstrekken is immers aangesloten bij het BKR. Tot zover het goede nieuws.

Alternatieve financiële instellingen
Een alternatieve financiële instelling is een “bedrijf” die volgens de wet een krediet mag verstrekken. Binnen Nederland zijn verschillende van deze financiële instellingen gespecialiseerd in het verstrekken van kredieten (of in dit geval hypotheken) aan mensen die over een BKR codering beschikken. Deze bedrijven zijn er zich van bewust dat ze een groot risico lopen door iemand met een BKR codering een lening toe te kennen en dat vertaalt zich dan ook steevast in een hoge kostprijs. Vooral wat een hypotheek betreft kan het prijskaartje aardig aantikken. Zoals in de inleiding eigenlijk reeds werd aangegeven mogen er dan wel mogelijkheden bestaan om een hypotheek ondanks BKR af te sluiten, het is nog maar zeer de vraag of u het risico op nieuwe schulden wenst te lopen en zo misschien uw hele verdere toekomst in gevaar brengt. Denk dan ook altijd twee keer na alvorens een hypotheek ondanks BKR af te sluiten.

Geplaatst in Hypotheek BKR, Hypotheek Ondanks BKR
Tags:

Categorieën

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld