Een hypotheek afsluiten

Het kopen van een huis gaat vaak niet zonder het afsluiten van een hypotheek. Een hypotheek is vaak de financiële basis om een huis aan te kopen. Op het moment zijn er vele huizen te koop en kunt u ook uit veel huizen kiezen. Het maakt de onderhandelingspositie van de koper erg sterk en dat is een kans om uw slag te slaan op de huizenmarkt.

Huizenprijs
Een goede prijs betalen voor uw nieuwe huis is de eerste stap in het aankopen van een huis. Vervolgens ondertekent u de voorlopige koopakte bij de makelaar of bij een notaris. Hierin zijn in Nederland zo goed als altijd de ontbindende bepaling opgenomen dat als u de financiering niet rond krijgt u onder de koop uit kunt. U moet hier vaak wel drie hypotheek afwijzingen van drie verschillende banken overleggen. Echter het is natuurlijk de bedoeling dat u het huis gaat aankopen.

Financiering
Na het ondertekenen van de voorlopige koopakte kunt u dus op zoek gaan naar een passende financiering om de aankoop af te ronden. Een bank binnenstappen of een hypotheekadviseur langs laten komen om uw mogelijkheden te bespreken is dan van groot belang. Wij raden u aan om meerdere adviezen in te winnen bij verschillende banken en ook bij een tussenpersoon. Een tussenpersoon en erkend hypotheekadviseur die niet aan een bank verbonden is kan u op een neutrale en onafhankelijke manier adviseren en de verschillen toelichten tussen de verschillende aanbieders. Dat is natuurlijk een sterk pluspunt. Zij kunnen u meerdere opties aanbieden en ook verschillende hypotheekvormen en hypotheekrentes.

Welke hypotheek afsluiten
Na een ronde hypotheekadviezen kunt u vervolgens uw keuze maken voor het beste aanbod. Vaak is de maandlast doorslaggevend of het maximale hypotheekbedrag dat de bank of hypotheek aanbieder kan verstrekken. Kijk hierbij niet alleen naar uw korte termijn maandlasten, maar vooral naar de lange termijn.

Een huis kopen is een lange termijn beslissing voor de meeste mensen en zeker geen activiteit die in een opwelling gebeurt. Een lange termijn beslissing die mogelijk een appeltje voor de dorst kan zijn als u met pensioen gaat. Veel mensen verwachten dit wel echter gezien de huidige omstandigheden op de vastgoedmarkt is dit wellicht niet te verwachten. Als we naar het verleden kijken zien we dat de vastgoedmarkt ups en downs heeft gehad. En vooral in de opwaartse tendens zijn er veel mensen een stuk rijker geworden. Ze hebben veel geld verdiend doordat hun huis sterk in waarde is gestegen. Veel mensen hebben dit voordeel al contant omgezet in een nieuwe hypotheek en zijn hiermee de stenen al aan het opeten.

Als men de financiering rond heeft dan zorgt de hypotheek adviseur dat u alle stukken aanlevert zodat hij deze kan doorzenden aan de bank of geldverstrekker. Een complete hypotheek zal daarna naar de notaris gaan die alle stukken opmaakt.

Officieel maken
Bij de notaris kunt u vervolgens het huis gaan aankopen. De notaris zorgt dat alle stukken worden getekend. De hypotheekakte en de transportakte worden door u ondertekend. De transportakte is een ander woord voor de koopakte. Deze is ook door de verkopers ondertekend en met uw handtekening is de verkoop dan gesloten. De laatste stap is een ferme handdruk en de overdracht van de sleutels. Proficiat! U bent nu de eigenaar van uw nieuwe huis met een goede hypotheek.

Geplaatst in Gewone Hypotheek Afsluiten, Hypotheek
Tags: ,

Categorieën

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld