Berekenen maandlasten

Wilt u een hypotheek ondanks BKR afsluiten? Indien u al andere kredieten bij het BKR heeft laten registreren hoeft dit niet per se te betekenen dat u geen hypotheek kunt afsluiten. U dient er echter wel voor te zorgen dat u de totale maandlasten kunt betalen.

Hypotheek ondanks BKR krediet

Wilt u een hypotheek ondanks een BKR geregistreerd krediet? Dan dient u er rekening mee te houden dat de hypotheekverstrekker de lopende lening als het ware bij uw hypotheek op zal tellen, om de totale schuld te bepalen.
Houd er bovendien rekening mee dat met name het doorlopend krediet een gevaarlijke lening bij het BKR vormt. Stel dat u maximaal €10.000 op mag nemen, maar u momenteel slechts €1.000 leent. DE hypotheekverstrekker gaat dan toch uit van €10.000, wat betekent dat u maximale hypotheek met dit bedrag verlaagd wordt. Heeft u de kans het krediet volledig af te lossen? Doe dit dan voordat u de hypotheek aanvraagt.

Totale lasten per maand

De hypotheekverstrekker beoordeelt uw totale lasten per maand, in verhouding tot het inkomen dat u heeft. De bank of een andere hypotheekverstrekker vraagt de gegevens bij het BKR op en telt daar de maandlasten voor de hypotheek bij op. Op die manier kan de bank een kostenplaatje maken en het risico inschatten. Indien u een neutrale notering heeft bij het BKR en uw inkomen voldoende hoog is, kunt u ondanks een BKR notering toch een hypotheek aanvragen en afsluiten.

Achterstanden inlopen

Heeft u te maken met een achterstand bij het BKR en heeft u daarom een A1, A2, A3 of A4 notering? In veel van de gevallen zal een hypotheekverstrekker uw aanvraag dan afkeuren. Zorg er dus voor dat u de achterstand eerst inloopt, voordat u de aanvraag doet. De gegevens blijven nog 5 jaar staan bij het BKR, waardoor het in die periode lastig kan zijn om een krediet af te sluiten. Wilt u in de toekomst een hypotheek ondanks een BKR notering? Zorg dan zo snel mogelijk voor orde op zaken, om de bank te overtuigen van uw kredietwaardigheid.

Geplaatst in Geen categorie, Hypotheek, Hypotheek Ondanks BKR

Categorieën

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld